Clotilde Armand, mesaj dur pentru Iohannis: V-ați retras în turnul de fildeș

Publicat: 05 07. 2016, 16:44
Actualizat: 07 05. 2018, 23:27

„Domnul președinte Klaus Iohannis a făcut azi un apel pentru «regândirea relației dintre stat și cetățean» și pentru «decuplarea clientelei de orice fel de la banul public prin eliminarea corupției și reducerea birocrației». Acesta este un mesaj la care USB subscrie întru totul”, a declarat Clotilde Armand, pe Facebook, criticând în continuare activitatea desfășurată de președintele Klaus Iohannis.

Clotilde Armand îi cere lui Iohannis să spună unde a fost „când PNL și PSD au bătut palma pentru a organiza mascarada alegerilor locale într-un singur tur”, când s-a adoptat noua algee a partidelor politice care obligă formațiunile nou-înființate să depună liste de candidați proprii aproape la fiecare rundă de alegeri pentru a nu fi radiate, dar și unde a fost când „PNL și PSD băteau palma pentru a-și tranșa majoritatea primăriilor din țară printr-un blat de proporții naționale”.

Clotilde Armand susține că deși mai speră că Iohannis ar putea fi președintele României se teme că această speranță „își trăiește ultimele zile”.

„România are nevoie de un președinte implicat, responsabil și care să comunice neobosit cu oamenii. Un președinte care să fie avocatul cetățenilor în fața actualelor partide parlamentare clientelare și mafiote.Încă mai sper că acest Președinte puteți fi dumneavoastră domnule Iohannis, însă mi-e teamă că deși speranța moare ultima, acum își trăiește ultimele zile”, susține Clotilde Armand.

Reprezentanta USB se întreabă însă ce rămâne de făcut când în aceeași zi în care președintele lansează mesaje despre decuplarea clientelei politice de la banul public ies la iveală mai multe licitații care trezesc semne de întrebare, organizate de Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, soția lui Pandele.

„Însă ce ne facem domnule Președinte când în aceeași zi în care dumneavoastră lansați astfel de apeluri, aflăm de faptul că o firmă având ca obiect de activitate panificația, firmă abonată deja la contractele cu statul, câștigă o licitație organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea de hidrobiciclete, bărcuțe, caiace și un vaporaș turistic? Evident, o licitație la care această firmă – ASTRA BUCURESTI & CO PROD SRL pe numele său – a fost singurul ofertant. Ce ne facem când aflăm că acționarul majoritar al acestei firme, cu sediul în Voluntari, este doamna Adriana Pandele? Trebuie să o credem pe cuvânt pe doamna Firea că nu este nicio legătură între doamna Pandele și soțul domniei sale, primar în localitatea Voluntari, nu-i așa?”, se întreabă Clotilde.

Fosta candidată la Primăria Sectorului 1 amintește și licitația de atribuire a lucrărilor de refacere a fațadei teatrului Odeon a fost câștigată de „o firmă care a licitat cu 1 milion de Euro mai mult decât firma care depusese cea mai competitivă ofertă”.

„De aceasta s-a modificat legea achizițiilor publice? Ca să alimentăm firmele de partid cu milioane de Euro, iar funcționarii publici să nu mai aibă nicio jenă penală când atribuie astfel de contracte scandaloase?”, scrie Clotilde.

Clotilde Armand îi transmite președintelui Klaus Iohannis că românii l-au votat pentru a se implica în viața cetății. În timp ce el a ales să se retragă „în turnul de fildeș de la Cotroceni”.

„Domnule Președinte, românii v-au votat pentru a fi implicat în viața cetății, pentru a fi portavocea dorințelor și speranțelor lor de schimbare în bine a țării. V-au ales pentru că sperau că veți fi un susținător neobosit al reformei statului și al luptei împotriva corupției. Însă dumneavoastră alegeți să vă retrageți în turnul de fildeș de la Cotroceni, de unde o dată la trei luni mai emiteți astfel de opinii cu valoare pur academică”, îi transmite Clotilde lui Iohannis.