Codrin Ștefănescu, despre pedeapsa cerută pentru Dragnea: „Sistemul securistic este odios. Nu reușesc să oprească Statul Paralel”

Publicat: 15 05. 2018, 14:34
Actualizat: 26 03. 2019, 01:10

„Este absolut odios sistemul securistic din România, care reușește să demonstreze în fiecare zi lucrul acesta. Astăzi, prin cererea absurdă a DNA în procesul lui Liviu Dragnea, reușește în plus să ne și șocheze. Indiferent de dezvăluirile făcute în ultima perioadă de oameni din sistem, declarațiile acestora la Comisia de control SRI, în spațiul public sau în conferințele de presă, nu reușesc să stăvilească intenția Statului Paralel de a face pulbere PSD, începând cu liderul acestuia și până la ultimul membru de partid”, a declarat pentru MEDIAFAX secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ștefănescu.

El și-a exprimat convingerea că judecătorii „vor ține cont de conotația politică” a dosarului lui Liviu Dragnea.

„Sunt convins că judecătorii vor ține cont de conotația politică a acestui dosar și de vânătoarea și hărțuirea la care a fost supus Liviu Dragnea în ultimii ani de zile și se vor descătușa de presiunile și de șantajul făcut de DNA și SRI prin tot felul de protocoale secrete și vor judeca cu calm și celeritate această situație, pentru că dosarul pe fond e lipsit de absolut orice logică și este în mod clar una dintre multele comenzi politice a cărei victime au fost membrii PSD”, a mai spus social-democratul.

Procurorii DNA au cerut, la termenul de marți, până la 7 ani și 6 luni de închisoare. Prima sentință în acest caz va fi anunțată pe 29 mai.