Concluzia lui Băsescu despre uninominal și ce crede președintele despre traseismul politic

Publicat: 17 12. 2012, 14:37
Actualizat: 03 10. 2015, 13:56

Postelectoral, președintele Traian Băsescu susține eșecul sistemului electoral bazat pe vot uninominal, steagul cu care a asigurat PDL succesul în campania pentru europarlamentare în 2007. „Eu am venit cu soluția votului uninominal. Dar după ce vezi ce s-a întâmplat în parlament, nu poți să nu spui

Vina pentru dublarea numărului de parlamentari a fost însă atribuită de președinte trio-ului Dan Voiculescu- Viorel Hrebenciuc-Bogdan Olteanu, autorii neoficiali ai legii electorale în forma de astăzi. „Pe de altă parte, modul în care s-a scris legea nu-l căutați la mine, căutați-l la domnul Voiculescu, domnul Hrebenciuc, domnul Olteanu de la liberali”, a spus Băsescu, declarându-se în favoarea modificării sistemului electoral asumată de PSD.

O a doua revelație prezidențială a vizat „majoritățile astea de conjunctură fără ideologie” în jurul cărora, de altfel, Traian Băsescu a construit guvernele din 2004 încoace. „Ne-a făcut mult rău traseismul . Am convingerea că și unii, și alții ne-am învățat lecția, ce înseamnă majorități din astea conjuncturale fără ideologie”, le-a spus Băsescu liderilor partidelor veniți la Cotroceni.