Confuzia lui Iohannis din intervenția în care i-a cerut din nou demisia premierului

Publicat: 07 05. 2018, 21:17
Actualizat: 07 05. 2018, 22:15

„Astăzi despre banii românilor. S-au publicat astăzi datele care arată execuția bugetară din primul trimestru al anului 2018, date publicate cu întârziere”, a spus Iohannis, luni, la începutul declarației de presă de la Cotroceni. 

Cu toate acestea, datele au fost publicate pe 27 aprilie și au apărut în presă la momentul respectiv, cum se poate verifica, de altfel, din link-ul știrii Mediafax: Deficitul bugetar din primul trimestru a fost de 4,46 mld. lei – 0,48% din PIB

Luni, Ministerul de Finanțe a publicat în plus datele comparativ cu nivelul lor prognozat. 

CONSULTĂ AICI DOCUMENTUL

Președintele Klaus Iohannis i-a cerut din nou, luni, demisia premierului Viorica Dăncilă, susținând că în acest moment PSD „amanetează viitorul țării” printr-o guvernare ineficientă. 

„Invit să-și revină pe Guvernanții PSD. E o evoluție total nesatisfăcătoare a finanțelor. Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili. Dragnea și ai lui nu au nicio soluție pentru o guvernare bună și eficientă”, a declarat președintele, care a făcut o analiză critică a execuției bugetare din primul trimestru al acestui an.