Confuzia poporului pesedist când „fură unul de-al nostru”: Viorel Hrebenciuc, la judecata colegilor

Publicat: 31 10. 2014, 15:40

Partidul s-a ferit să comenteze arestarea lui Viorel Hrebenciuc. Mai mult, conducerea PSD  i-a cerut lui Hrebenciuc să-și dea demisia din Parlament pentru a nu aduce prejudicii de imagine candidatului la prezidențiale Victor Ponta. În media controlată de social-democrați, subiectul nu a fost dezbătut  în profunzime, astfel că simpatizantul PSD nu are o poziție unitară asupra scandalului care îl are în centrul său pe deputatul Hrebenciuc. 

Principala dilemă a pesediștilor a fost dacă acest dosar reprezintă o răzbunare politică sau, din contră, Viorel Hrebenciuc este vinovat. Dacă greii din PSD au evitat orice declarație pe marginea subiectului, poporul pesedist nu a rămas insensibil la dosarul de corupție al colegului lor de partid. 

gândul vă prezintă un material video realizat la Sala Palatului, printre simpatizanții PSD veniți să-l ovaționeze pe prezidențiabilul Victor Ponta. 

Procurorii DNA Brașov au dispus la punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a lui Viorel Hrebenciuc, pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență, instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, spălare a banilor, cumpărare de influență, folosire a influenței în scopul obținerii de foloase necuvenite, în dosarul privind retrocedarea ilegală a peste 43.000 de hectare de păduri.

Acțiunea DNA a venit la mai puțin de 24 de ore după ce Parlamentul a luat act de demisia lui Viorel Hrebenciuc din calitatea de deputat. 

În același dosar a fost arestat și fiul deputatului PSD, Andrei Hrebenciuc.