Congresul PSD pentru alegerea candidatului la prezidențiale va avea loc pe 3 august

Publicat: 08 07. 2019, 21:37

Până acum și-au anunțat intenția de a candida din partea PSD la alegerile prezidențiale Eugen Teodorovici, Liviu Pleșoianu, Șerban Nicolae. De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu ar mai dori să fie candidatul coaliției la alegerile prezidențiale.

PSD nu exclude nici varianta unui candidat din afara partidului.

Formațiunea condusă de Viorica Dăncilă a comandat și demarat mai multe sondaje de opinie în vederea desemnării prezidențiabilului.

Pe 1 iulie, președintele PSD Viorica Dăncilă a declarat, în legătură cu posibilitatea unui candidat unic pentru prezidențiale din partea PSD-ALDE și Pro România, că în funcție de rezultatele la sondaje „vom vedea ce formulă îmbrățișăm”.

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat că, după părerea sa, cea mai bună soluție la alegerile prezidențiale este un candidat unic din partea PSD – ALDE – PRO România.

Despre subiect, Viorica Dăncilă a afirmat că ea nu a fost introdusă, în sondaje, la categoria candidați la prezidențiale, pentru că nu a luat în calcul înscrierea în competiția pentru un mandat la Cotroceni.

În schimb, la o zi distanță, Dăncilă a spus, la Antena 3, chestionată despre o posibilă candidatură pentru un mandat la Cotroceni că mereu președintele partidului a fost și candidatul la prezidențiale, însă acesta trebuie să fie o „locomotivă” pentru formațiune.

De asemenea, în cazul în care PSD va suferi un eșec la alegerile prezidențiale, Viorica Dăncilă, întrebată dacă își va da demisia, a răspuns că, înainte de demisia conducerii centrale a partidului, va cere demisia celor care nu au obținut rezultatul la care s-au angajat.