Consilier prezidențial: România ar putea avea un nou premier tehnocrat

Publicat: 02 06. 2016, 11:26

Fosta coaliție de guvernare, condusă de PSD, are șanse să obțină un scor bun la alegerile legislative, dar este puțin probabil să câștige suficient sprijin pentru a forma un guvern, a declarat, miercuri, consilierul prezidențial.

PSD și PNL, cele mai mari două partide din Romania, vor obține aproximativ 32-35 la sută din voturi la alegerile legislative, fapt ce nu le va asigura majoritatea necesară pentru a propune un premier, potrivit lui Laurențiu Ștefan

Ștefan a mai declarat că președintele Iohannis va face presiuni pentru numirea unui guvern care să păstreze România ca „un actor credibil în Uniunea Europeană” și care să continue eforturile pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri predictibil și prietenos.

„Evident, președintele va fi în căutarea unui prim-ministru. Vom vedea dacă acesta o să fie un prim-ministru politic sau unul cu o carieră politică mai scurtă ori chiar un tehnocrat … există încă multe semne de întrebare.”

Întrebat dacă premiul Dacian Cioloș ar putea să-și păstreze postul și după alegeri, Ștefan a declarat că: „Este o valoare pentru scena politica românească. La un nivel foarte abstract, cred că România și partidele românești ar putea avea o sursă valoroasă în cazul în care se va decide să intre în arenă (după alegeri).”