Constantin: N-a fost nimeni în ședințele USL care să amenințe vreodată cu închisoarea pe cineva

Publicat: 18 04. 2014, 12:38
Actualizat: 19 04. 2014, 19:23

„Domnul Antonescu ar deveni un om mai bun dacă ar renunța la minciună în Săptămâna Mare. N-a fost nimeni în ședințele USL care să amenințe vreodată cu închisoarea pe cineva”, a spus Constantin.

Premierul Victor Ponta a amenințat cu pușcăria, în Parlament, dar nu la tribună, și inclusiv în ședințe ale USL, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, președintele PNL, Crin Antonescu.

„Obsesia lor și bătălia pe care au angajat-o pentru controlul asupra justiției, nu în sensul de a-i lăsa justiția în pace pe toți politicienii – cum era până pe vremea lui Năstase – ci de a transforma justiția în armă letală pentru adversarul politic: asta se joacă în Săptămâna Mare, asta e psihodrama politică jucată în România la începutul acestei săptămâni, bătălia pe justiție. Băsescu să controleze cât a controlat, cât mai mult, iar Ponta să preia tot ce a avut Băsescu și să folosească oarecum”, a declarat Antonescu.

El a precizat că aceasta este convingerea sa întemeiată pe niște fapte. „Eu pur și simplu vă explic în această noapte mare, pentru că avem mai multă tihnă, cum s-a construit și pentru mine și pentru colegii mei, decizia de a spune stop. În momentul în care am auzit în gura unui om politic primele amenințări cu pușcăria pentru că s-a enervat pe cineva, și acel nu era Traian Băsescu, ci era partenerul nostru”, a declarat liderul PNL.

Antonescu a fost întrebat dacă Victor Ponta a fost cel care a amenințat cu pușcăria. „Da, da, da (…) nu pe mine, pe X, pentru că pur și simplu s-a supărat pe el”, a replicat liderul PNL. „A făcut asta și în Parlamentul României, nu la microfon, așa…Da”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, el a fost întrebat dacă în ședințele USL Victor Ponta a amenințat cu pușcăria, iar liderul PNL a răspuns afirmativ.

Ulterior, liderul PNL a precizat că nu este convins de faptul că amenințările premierului se vor materializa. „Eu nu spun neapărat că din aceste amenințări (cu pușcăria, n.r.) asta ar și face. Poate că s-a enervat, poate că și-a pierdut cumpătul, dar este inacceptabil și când te enervezi și îți pierzi cumpătul – mi se întâmplă și mie. Poți să vorbești urât, ceea ce este inacceptabil, greu de acceptat pentru un politician, poți să fii nepoliticos, dar nu ameninți cu pușcăria”, a mai spus Antonescu.