Contre în PSD Cluj: membrii îi cer lui Dragnea alt șef interimar al filialei

Publicat: 01 07. 2016, 17:53
Actualizat: 27 03. 2019, 20:22

Primarul comunei Chinteni, Lucia Suciu, a declarat, vineri, presei, în urma unei ședințe la care au participat circa 30 de membri ai fostului Birou Permanent Județean al PSD Cluj, desființat în urma rezultatelor alegerilor locale, că ar trebui numit un parlamentar de Cluj ca președinte interimar sau un reprezentant al conducerii centrale a partidului.

„O delegație a PSD Cluj formată din 25 de persoane va avea, marți, o întâlnire la București cu președintele Liviu Dragnea. Dorim să fim reprezentați, ca președinte interimar, de unul dintre parlamentarii noștri, așa cum s-a procedat și în alte județe. Dacă nu, atunci să fie desemnat ca interimar un coleg din conducerea centrală de la București în perioada cât pregătim Conferința Județeană de alegeri a PSD Cluj. Dorim un președinte validat de Conferința Județeană care să aibă loc în maximum o lună. Nu putem avea o numire peste noapte, cea a lui Horia Nasra, fără să fie consultată filiala PSD Cluj”, a spus Suciu.

Potrivit acesteia, funcția de președinte al filialei implică și o componentă financiară, în condițiile în care un astfel de lider trebuie să facă și sacrificii financiare pentru partid.

„Sunt atâția colegi care pot duce destinele acestei organizații mai departe. Nu putem la infinit să decidă alții pentru noi”, a mai spus Lucia Suciu.

Aceasta a precizat că, la nivel județean, rezultatele PSD Cluj în urma alegerilor locale sunt mult mai bune decât altădată, fiind înregistrat un număr mai mare de primari și viceprimari social-democrați.

La CEx al PSD de la Târgoviște, Remus Lăpușan a demisionat din funcție alături de mai mulți lideri de filiale județene, iar Biroul Permanent Județean al PSD Cluj a fost desființat. Lăpușan a declarat corespondentului MEDIAFAX că propunerea ca Horia Nasra să preia funcția de președinte al PSD Cluj a venit din partea liderului partidului, Liviu Dragnea.

Remus Lăpușan a deținut funcția de președinte al PSD Cluj din anul 2010, după ce a condus anterior filiala municipală Cluj-Napoca a PSD și organizația de tineret, TSD Cluj.