Contul de e-mail al unui deputat, spart de hackeri, care au trimis mesaje prin care cereau bani

Publicat: 11 04. 2014, 19:11

Liderul organizației județene Dâmbovița a PDL, Iulian Vladu, a anunțat, vineri, că adresa sa de e-mail a fost spartă, iar hackerii au trimis persoanelor din lista sa de contacte mesaje prin care solicită bani în numele lui, Vladu cerând celor care au primit aceste mesaje să nu dea curs solicitărilor.

În urma atacului cibernetic, deputatul Iulian Vladu a anunțat că a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița.

Reprezentanții acestei instituții au declarat corespondentului MEDIAFAX că sesizarea a fost înregistrată de ofițerii de la combaterea criminalității organizate, care și-au declinat competența în acest caz în favoarea procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În mesajele trimise de pe adresa de e-mail spartă, hackerii cer, în numele lui Iulian Vladu, suma de 2.850 de dolari americani, explicând că expeditorul mesajelor a făcut o vizită în Ucraina, în timpul căreia a fost atacat de persoane înarmate care i-au furat banii, telefoanele și cardurile de credit.

În mesaje, redactate în limba română și care conțin numeroase greșeli gramaticale, li se solicită destinarilor să-l contacteze pe expeditor tot prin e-mail, pentru a stabili modalitatea în care urmează a fi trimiși banii.