Corlățean: Evenimentele de la Kiev provoacă o profundă îngrijorare; folosirea forței nu e o soluție

Publicat: 11 12. 2013, 12:17
Actualizat: 16 03. 2017, 01:08

Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a scris, miercuri, pe Twitter, că evenimentele din capitala Ucrainei provoacă „o profundă îngrijorare”, iar soluția nu constă în folosirea forței, ci în dialogul autorităților cu opoziția și cu cetățenii.

„Evenimentele de la Kiev provoacă o profundă îngrijorare. Forța rațiunii trebuie să triumfe în fața rațiunii forței”, a precizat, într-o postare, ministrul de Externe, pe fondul unor confruntări care au izbucnit, miercuri dimineață, între scutieri și manifestanți în Piața Independenței din Kiev.

Într-o altă postare, Titus Corlățean a subliniat faptul că „dialogul politic cu opoziția și cu cetățenii, și nu folosirea forței, reprezintă soluția”.

Confruntări au izbucnit, miercuri dimineață, între scutieri și manifestanți în Piața Independenței din Kiev, ocupate de duminică de opoziție, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fața locului.

Câteva sute de membri ai forțelor de ordine se aflau în fața clădirii și își foloseau bastoanele din dotare împotriva manifestanților. Ocupanții clădirii îi stropeau cu un furtun antiincediu de la etaj, pe o temperatură de aproximativ minus 10 grade Celsius.

După ce au încercat să împrăștie manifestanții, forțele de ordine ucrainene s-au retras din Piața Independenței.

Membrii forțelor antirevoltă au urcat în mașini și au părăsit piața, pe care o ocupaseră în proporție de aproximativ o treime înainte de a fi blocați de miile de manifestanți, potrivit unui jurnalist al AFP aflat la fața locului.