Cresc șansele Vioricăi Dăncilă la prezidențiale? Ce partid a anunțat că o va susține pe candidata PSD

Publicat: 19 11. 2019, 12:14

Liderul PNȚCD, Aurelian Pavelescu a declarat luni la Constanța că o susține pe Dăncilă la alegerile prezidențiale  

„ Anunțăm susținerea noastră pentru candidatura doamnei Viorica Dăncilă pentru turul doi. Pe 2 noiembrie, la București, a avut loc un Comitet Național de Conducere al PNȚCD, care a hotărât susținerea candidatului PSD și pentru turul unu, și pentru turul doi, la alegerile prezidențiale. De ce face PNȚCD acest lucru? De ce și-a acordat susținerea pentru candidatul PSD? La 30 de ani de la Revoluție, în România, înainte de idei politice, programe politice și programe economice, avem de apărat democrația”.

Pavelescu a amintit în urmă cu un an și jumătate cele două partide PSD și PNȚCD au decis să colaboreze:

„Colaborarea dintre cele două partide a fost declarată în urmă cu un an și jumătate, la mitingul împotriva abuzurilor organizat de PSD. Încă de atunci s-a pus problema unei colaborări la nivel național și, de ce nu, constituirea unei platforme politice pentru salvarea democrației. prin urmare suntem în curs de a realiza acest proiect. (…) Este pentru prima oară, în 30 de ani, când cele două partide, privite ca ireconciliabile, își dau mâna pentru salvarea democrației „, a declarat Pavelescu.

 

Partidul Național Țărănesc Creștin Democrat (PNȚCD) este un partid politic de centru-dreapta din România, continuatorul Partidului Național Țărănesc care a activat în România între anii 1926 și 1947.