Cristian Diaconescu, președintele PMP: „Aşa-zisul congres anunţat pentru februarie, ilegal”

Publicat: 13 01. 2022, 12:18
Actualizat: 13 01. 2022, 12:19

Cristian Diaconescu, preşedintele PMP (Partidul Mișcarea Populară), a transmis că respinge informaţiile apărute pe pagina de Facebook a formaţiunii, potrivit cărora membrii conducerii au decis organizarea unui congres în luna februarie, cu scopul alegerii unei noi conduceri: „Deciziile de demitere şi numire a altor persoane pe loc, cât şi aşa-zisul Congres anunţat pentru februarie sunt ilegale”.

„În această dimineaţă, am avut o surpriză neplăcută să constat că un grup de «organizatori binevoitori» au convocat aseară o adunare, pe care au denumit-o în mod ilegal Colegiu Naţional (conform Statutului Partidului – urmează să revin cu detalii). Au încercat să legitimeze aceasta adunare, inducând în eroare participanţii că eu şi colegii mei din Conducerea Centrală am fi parte din această iniţiativă. Ca să fie clar, nu am iniţiat, nu am participat la întâlnire, nu legitimăm nicio decizie pe care ar fi luat-o acest grup, organizat în mod nestatutar”, a scris Cristian Diaconescu.

Acesta consideră că, în acest moment, comunicarea pe pagina oficială a partidului este compromisă. „Ceea ce se postează acolo nu reprezintă poziția oficială a Conducerii Centrale.”

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naţionali.

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară s-a întrunit statutar, miercuri, cu prezența a 46 de lideri din 69.

În urma ședinței, Colegiul PMP hotărât convocarea Congresului PMP în data de 19 februarie, „pentru alegerea unei noi conduceri naționale, cu procedură de vot online”.