Cristian Preda despre desemnarea lui Schulz candidat la șefia CE: Dezastrul trebuia să poarte un nume

Publicat: 23 06. 2013, 12:28
Actualizat: 25 03. 2019, 22:35

Europarlamentarul Cristian Preda comentează desemnarea lui Martin Schulz drept candidat din partea socialiștilor la președinția Comisiei Europene, el afirmând: „Dezastrul trebuia să poarte un nume”.

„Martin Schulz a fost desemnat candidatul socialiștilor la șefia Comisiei Europene. Dezastrul trebuia să poarte un nume. Cel care susține, surâzător, un premier plagiator dovedit în România și un guvern socialist în Bulgaria, instalat cu sprijinul extremiștilor rasisți de la Attaka, e port-stindardul socialismului la scară europeană”, scrie Preda pe blogul său.

El susține că „Schulz & co.” vor „să distrugă economia liberă, să elimine orice reper moral din politică și să îngăduie autocrației din Rusia să acționeze liber în Europa”.

„O victorie a socialiștilor ar echivala cu un cutremur etico-politic pentru Uniune. Asta vreți?”, continuă europarlamentarul.

El comentează și aprecierea premierului Victor Ponta față de Adrian Năstase: „Victor Ponta nu își dezminte amoralismul: Adrian Năstase, condamnat pentru corupție la doi ani de închisoare, este, pentru premierul român, un „model de înțelepciune””.

Consiliul Partidului Socialiștilor Europeni (PES) s-a reunit, sâmbătă, la Sofia. Printre altele, a fost luată decizia desemnării actualului președinte al Parlamentului European, Martin Schulz, drept candidat la Președinția Comisiei Europene în 2014.

Totodată, Consiliul PES și-a acordat sâmbătă susținerea pentru noul guvern bulgar de tehnocrați al lui Plamen Oreșarski, format cu mandatul socialiștilor și a cărui demisie este solicitată de manifestanți de nouă zile, relatează AFP.

„Sunteți (…) un om care a făcut greșeli pe care le recunoaște. Aceasta este diferența între noi și partidele de dreapta”, a declarat președintele Parlamentului european, germanul Martin Schulz, adresându-se președintelui PSE, Serghei Stanișev, care este și liderul Partidului socialist bulgar (PSB) (fost comunist).

Câteva sute de manifestanți au scandat „Gunoaie roșii” și „Demisia” la adresa PSB și a guvernului, sâmbătă, în fața Palatului de cultură din Sofia unde s-a reunit consiliul PSE.