Cristian Preda, despre motivația absenței de la Cotroceni a lui Antonescu: Demisia, o soluție

Publicat: 12 11. 2012, 15:17
Actualizat: 21 03. 2017, 23:12

Liderul PDL Cristian Preda comentează, pe blog, faptul că președintele Senatului, Crin Antonescu, a lipsit de la învestitura al lui Raed Arafat motivând că nu are ce discuta în astfel de momente cu Traian Băsescu, eurodeputatul spunând că demisia este o soluție în astfel de momente.

„Presa consemnează declarația lui Crin Antonescu despre absența de la ceremonia, în cadrul căreia Raed Arafat a depus jurământul de ministru. «Absența e legată de persoana Traian Băsescu», a spus liderul penelist. Adevărul e că, în asemenea situații, demisia e o soluție de luat în seamă. Dacă nu poți asuma – din rațiuni personale – o demnitate publică, nu trebuie – nu ești obligat – să rămâi în scaun”, scrie Preda, pe blog.

Potrivit eurodeputatului, șeful PNL ar fi, de altfel, mult mai convingător dacă, „în loc să chiulească de la ceremonii oficiale, consolidând astfel un prost renume, ar decide să-și depună mandatul de șef al Senatului”.

„Asta s-ar putea întămpla doar dacă Antonescu ar mai asculta vocea rațiunii și n-ar fi acaparat de un orgoliu nemăsurat”, mai scrie Preda.

Președintele Senatului, Crin Antonescu, președinte al PNL, a declarat, înaintea ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcția de ministru al Sănătății de către Raed Arafat, că nu va participa la eveniment, el adăugând: „Nu am ce discuta în astfel de împrejurări cu Traian Băsescu”.

„Sunt gesturi simbolice, nu există nicio obligativitate juridică. Eu nu am încălcat în viața mea nicio lege. Dacă mă obliga legea o făceam. Din punct de vedere simbolic nu am ce discuta în astfel de împrejurări cu Traian Băsescu. Domnul Ponta va fi acolo, iar lucrurile vor merge foarte bine mai departe”, a declarat, miercuri seară, înaintea evenimentului, Antonescu, într-o intervenție la RTV, potrivit „Gândul”.

Raed Arafat a depus, miercuri, la Cotroceni, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Sănătății, în fața șefului statului, cu mâna pe Constituție, el având pe masă atât Biblia, cât și Coranul, la eveniment fiind prezenți membri ai Guvernului și consilieri prezindențiali.

De la eveniment au lipsit președinții celor două Camere ale Parlamentului, liberalul Crin Antonescu și social-democratul Valeriu Zgonea.

Au fost prezenți premierul Victor Ponta și miniștrii Florin Georgescu, Titus Corlățean, Mona Pivniceru, Rovana Plumb, Puiu Hașotti, Liviu Pop.

De asemenea, au participat consilieri din cadrul Administrației Prezidențiale.