Cristian Preda și Severn Voinescu au demisionat din funcțiile deținute în PDL

Publicat: 14 12. 2012, 14:53
Actualizat: 08 09. 2019, 10:23

Cristian Preda și-a depus demisia din funcția de prim-vicepreședinte al PDL, în timpul ședinței Colegiului Director al partidului, au declarat surse participante la reuniunea democrat-liberalilor, potrivit Mediafax.

Și Sever Voinescu a demisionat din conducerea PDL

Conform surselor citate, Cristian Preda și-a anunțat demisia la scurt timp de la începerea ședinței, care la ora transmiterii acestei știri este în curs de desfășurare.

De altfel, Cristian Preda a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, că va merge cu demisia la ședința Colegiului Director al partidului de vineri, el susținând că trebuie fixată data Convenției Naționale extraordinare, care în opinia sa ar putea avea loc în 3 martie. „Voi merge la ședința de vineri cu demisia pregătită, în sensul în care discuția principală este când se face Convenția. Când se fixează Convenția Națională, ești demisionar, se organizează un comitet de administrare a treburilor curente”, a spus Preda. Întrebat ce va face dacă nu se va stabili când se organizează o convenție pentru alegerea noii conduceri a partidului, prim-vicepreședintele a răspuns: „Atunci îmi dau demisia de-a dreptul”.

Pe de altă parte, deși prim-vicepreședintele PDL Cezar Preda își anunțase încă de luni demisia din funcție, vineri, la sosirea la Colegiul Director al PDL, Ioan Oltean a anunțat că acesta a revenit asupra demisiei.

„(Cezar Preda – n.r.) a revenit asupra deciziei de a demisiona, pentru că demisiile nu se iau în fierbințeala unui subiect”, a spus Oltean.