Criteriul „esențial” de evaluare a Guvernului Dăncilă pe care îl urmărește Tăriceanu: Este „o crasă incapacitate de gestionare a marilor proiecte”

Publicat: 31 01. 2018, 20:03
Actualizat: 28 03. 2019, 17:08

„Unul dintre marile proiecte care mi se pare esențial, eu l-aș numi proiect de prioritate zero (…) și care pentru noi va fi criteriu de evaluare a acestui Guvern, este autostrada Pitești-Sibiu. (…) Ponderea mare a economiei românești este situată în sudul și în vestul țării și fără această autostradă economia se sufocă”, a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că în Ministerul Transporturilor este „o crasă incapacitate de gestionare a marilor proiecte”.

„Cei de la Ministerul Transporturilor, dacă nu înțeleg acest lucru, că nu au niciun fel de studiu și au și o crasă incapacitate de gestionare a marilor proiecte și a fondurilor europene, eu, în locul ministrului de Transporturi, aș face o curățenie în minister, pentru că ori de câte ori te duci acolo primul răspuns pe care îl primești este: ‘nu se poate’. La ei nu se poate face nimic. Vor să facă autostrada Pitești-Sibiu cu studiile de fezabilitate din 2007. Bineînțeles că au pierdut finanțarea europeană pe unul din tronsoane (…) Lucrurile acestea vorbesc de la sine”, a spus Tăriceanu.