Criticat dur de Dragnea, Codrin Ștefănescu dă înapoi: Nu am vorbit niciodată de revocarea lui Kovesi

Publicat: 21 02. 2018, 17:07
Actualizat: 21 02. 2018, 17:10

„Eu nu am vorbit despre revocare și nimeni din PSD nu a vorbit despre revocare. Eu am spus, ca și mulți alți colegi de-ai mei, că în momentul când au apărut știrile și înregistrările și martorii pe cazul de la DNA Ploiești, procurorul general, șeful DIICOT și ceilalți oameni care conduc instituțiile astea trebuia să ia niște măsuri, inclusiv domnul ministru al Justiției trebuia să le ceară să ia măsuri”, a spus Ștefănescu.

„Nu am vorbit de revocare, am vorbit pur și simplu: luați acolo măsuri și, după ce faceți o anchetă repede, repede, veniți în fața românilor cu un comunicat de presă, cu o declarație, cu o conferință, spuneți ce ați găsit, cât de gravă este situația pentru că, între timp, zilele trec, probele se pot duce, oamenii aceia nu se întâmplă nimic cu ei, lumea este siderată, România cere răspunsuri, cerem toți răspunsuri, și răspunsurile astea nu mai vin. Așa că sperăm că mâine ministrul Justiției dă câteva răspunsuri în sensul ăsta”, a adăugat Codrin Ștefănescu.

Întrebat ce așteptări are din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader, Ștefănescu a răspuns: „Toată lumea așteaptă ceva să se întâmple, zic că am spus ce am avut de zis. Suntem în întârziere, nu s-au luat măsurile când trebuiau să fie luate. Acum nu putem decât să sperăm că oamenii aceștia își fac datoria”.