C.T. Popescu: Iohannis va recurge la SOLUȚIA IMORALĂ

Publicat: 24 01. 2015, 12:07
Actualizat: 24 01. 2015, 13:07

Editorialistul gândul Cristian Tudor Popescu susține că președintele Klaus Iohannis va recurge la „soluția imorală” pentru a aduce PNL la guvernare, dar că acest lucru nu ar trebui să ne mire după ce l-a numit pe Dan Mihalache șeful cancelariei prezidențiale.

„Nu văd de ce nu ar susține o combinație a PNL-ului cu o bucată de PSD, cu UDMR, cu UNPR și cu cine mai licitează. Dl Iohannis a declarat că vine cu un program pe 10 ani pentru România. Deci, implicit, al doilea mandat. Și ca să obțină al doilea mandat, are nevoie de PNL. Dacă ar rămâne doar un mandat la Cotroceni, nu s-ar agita foarte mult dl. președinte. Cum poate fi obținut acest lucru? Numai printr-o soluție imorală, ca să folosesc termenul din 2004 al lui Traian Băsescu. Printr-o combinație cu alți parlamentari care nu fac parte din PNL, care nu au fost subînțeleși, să zicem așa, în votul pentru președintele Iohannis (…) Alegerile anticipate sunt o formulă improbabilă. Nu se poate ajunge la așa ceva. Deci dl. Iohannis va recurge la soluția imorală”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Președintele Iohannis a dezvăluit într-un interviu că își dorește un guvern PNL, al cărui premier să fie Cătălin Predoiu, și care să pună în aplicarea programul său pe zece ani.