CTP, despre dosarul Rompetrol: „Cazul e un exemplu tipic de așa-zis capitalism post ’89, în disprețul cetățenilor”

Publicat: 07 10. 2014, 17:39
Actualizat: 08 01. 2020, 23:34

„Acest caz a fost prezentat în ziarul Gandul de nenumărate ori, în deceniul trecut, în legătură cu această manipulare a pieței de capital. Justiția și-a spus cuvântul. Acest caz Rompetrol e un exemplu tipic de așa-zis capitalism post 1989, în disprețul cetățenilor. Inși care au făcut tot felul de afaceri, prezentate ca marea scânteie de geniu a răposatului Patriciu, nu este decât un furt de la stat. Era limpede. Justiția are însă ritmul ei”, a declarat jurnalistul la un canal TV.

„Ani de zile astfel de inși au scuipat în cap pe restul cetățenilor, spunându-le că numai ei pot să facă afaceri. Voi nu puteți, pentru că voi sunteți proști și noi suntem deștepți. Inși a căror inteligență capitalistă s-a rezumat la fraudă. Încerc un sentiment de echitate, de dreptate, de repunere a lucrurilor în albia lor de etică normală. Sorin Roșca Stănescu a considerat că e cazul, în calitate de gazetar, să se implice în astfel de afaceri și-a asumat anumite riscuri și acum suferă concecințele”, a continuat Cristian Tudor Popescu.

Senatorul PNL Sorin Roșca Stănescu a fost condamnat la 2 ani și patru luni de închisoare cu executare în dosarul Rompetrol de către Curtea de Apel București. În același dosar, fostul ministru al Comunicațiilor, Sorin Pantiș, a fost condamnat la doi ani și opt luni, cu executare.