Cu cine s-a sfătuit Grindeanu înainte să facă nominalizări ”de nerefuzat” Justiție și Mediul de Afaceri

Publicat: 14 02. 2017, 23:31
Actualizat: 15 02. 2017, 08:19

”Am avut discuții și cu liderii coaliției astăzi și voi avea și în zilele următoare astfel încât propunerile pe care le vom înainta președintelui să fie de nerefuzat”, a declarat Sorin Grindeanu, în timpul unei intervenții telefonice la Antena 3.

El a precizat că lista cu posibilii înlocuitori ai lui Florin Iordache și Florin Jianu este una comună, a sa și președinților PSD și ALDE.

Premierul a reiterat posibilitatea desemnării unui ministru tehnocrat la Ministerul Justiției: ”Este o variantă pe care o luăm în calcul”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a susținut marți că premierul Sorin Grindeanu este cel care va face propunerea privind noul ministru al Justiției, el arătând că aceasta va fi înaintată coaliției de guvernare PSD-ALDE spre aprobare. ”Ministrul Justiției va fi propus de premier. Sigur că va fi propus coaliției care susține acest Guvern și ulterior președintelui. Va fi o propunere a premierului, așa funcționeză lucrurile. Fiind un Guvern politic, la un moment dat, și Parlamentul trebuie să aprobe, implicit partidele”, a spus Dragnea.