Cum a aflat premierul Grindeanu că președintele Iohannis vine la ședința de guvern: ”Așa am fost informat”

Publicat: 19 01. 2017, 09:28
Actualizat: 19 01. 2017, 10:23

„Am aflat în momentul în care se apropia de Guvern, într-un mod informal, de la cei care asigură paza. Așa am fost informat. Este dreptul constituțional al președintelui de a veni și de a prezida ședințe de guvern. (…) Dacă m-aș duce neanunțat la Cotroceni, probabil că ar trebui să mă întrebați. Nu eu am mers neanunțat”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

El a fost întrebat și despre discuția pe care a avut-o cu șeful statului, înaintea ședinței de guvern.

„A fost o întrebare a domnului președinte dacă se află aceste proiecte pe ordinea de zi. L-am asigurat că nu se află pe ordinea de zi „, a mai spus Grindeanu.

Președintele Klaus Iohannis a participat, miercuri, la ședința de Guvern, precizând a a sosit pentru a avea o discuție cu premierul Sorin Grindeanu, acesta invitându-l să participe la ședința Executivului.

Potrivit Constituției, președintele României poate lua parte la ședințele Guvernului în care se dezbat probleme de interes național privind politica externă, apărarea țării, asigurarea ordinii publice și, la cererea primului-ministru, în alte situații. Președintele României prezidează ședințele Guvernului la care participă.