Cum a ajuns PNL să nu dea ochii cu „unioniștii”

Publicat: 23 10. 2016, 15:05
Actualizat: 23 10. 2016, 20:17

„Ca să aibă loc o întâlnire, trebuia să fie programată, ceea ce nu a avut loc. Cât privește zvonul că cineva le-ar fi promis (n.r – o întâlnire la sediul PNL), nu am o asemenea informare. Nu am nicio informație prin care vreun coleg ar fi angajat partidul, în acest sens”, a declarat, pentru Gândul, Adriana Săftoiu.

Mai mult, potrivit Adrianei Săftoiu, vicepreședintele PNL, Cezar Preda, nici nu se află în București, ci este plecat la Dâmbovița, iar liderul PNL Alina Gorghiu a participat la slujba de înmormântare a lui Radu Câmpeanu.

În ceea ce privește posibilitatea ca o întâlnire între George Simion și liderii PNL să aibă loc, Săftoiu a declarat că „este o decizie care se va lua politic”, cel mai probabil, luni, în ședința BPN.

Conform informațiilor apărute în presă, liderii „unioniștilor” ar fi stabilit o întâlnire cu vicepreședintele PNL, Cezar Preda. Mai mult, aceștia s-au dus, duminică dimineață, la sediul PNL din Modrogan, însă li s-a spus că niciun lider liberal nu era prezent. 

Liderii „unioniștilor” s-au întâlnit, duminică, cu reprezentanți ai Partidului Mișcarea Populară (PMP), Alianței Liberalilor și Democraților din România (ALDE), dar și ai PSD. Următorii pe listă pentru discuții sunt liderii USR.

Fostul președinte, Traian Băsescu, a declarat, în urma discuției purtate cu liderii unioniștilor la sediul PMP, că propune înființarea Ministerului Reunificării. La rândul său, liderul unioniștilor, George Simion, a declarat, la sediul PMP, că „dacă România vrea, poate să obțină o majoritate unionistă peste Prut”. „Trebuie doar să vrem și să ne asumăm”, a subliniat liderul unioniștilor.

Între timp, zeci de basarabeni, care și-au petrecut noaptea în corturile amplasate în Piața Universității, au anunțat că vor rămâne și duminică acolo, și fac apel căre toți românii să li se alăture.