Cum a ajuns Victor Socaciu secretar de stat pentru Revoluționari

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 12 03. 2013, 15:53

Cantautorul Victor Socaciu, fost deputat PSD, a fost numit de premierul Victor Ponta secretar de stat. Socaciu se va ocupa de Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor pe care îl va conduce. Numirea a fost semnată pe Ponta miercuri, pe 9 ianuarie și publicată în aceeași zi în Monitorul Oficial.

Decizia politică a fost luată însă luni, în ședința conducerii PSD, la care Socaciu a venit anunțându-l pe Ponta că vrea „să se pună la dispoziția” sa pentru a i se găsi un post în guvern. Intervenția sa a venit după ce fostul deputat a rămas în afara parlamentului, colegiul 1 din diaspora în care a candidat fiind adjudecat în final de Mihai Aurelian de la PPDD.

La aceeași ședință premierul a fost așteptat și de liderii asociațiilor de revoluționari cu care este în conflict după ce le-a tăiat din indemnizații.

Ca deputat, Victor Socaciu s-a „remarcat” în ultimii ani prin propunerea legislativă din mai 2011 care ar fi dus la obligativitatea dublării tuturor filmelor televizate în limba română, idee de care Ponta s-a declarat la acea vreme foarte nemulțumit.