Cum ar tranșa Băsescu criza din USL: „Îi propun lui Ponta să cedeze. Faceți-l, frate, prim-vicepremier pe Iohannis!”

Publicat: 19 02. 2014, 20:15
Actualizat: 08 08. 2015, 00:40

Președintele Traian Băsescu îi propune premierului Victor Ponta să fie el cel care cedează în fața PNL, pentru a rezolva criza din USL. „Îi propun să îi cedeze PNL de a-l avea pe Iohannis vicepremier. Nu-i niciun capăt de țară dacă Iohannis va fi prim-ministru”, a cerut public Băsescu.

Șeful statului i-a acuzat pe cei doi lideri ai USL că „se joacă de-a Guvernul”, riscând să includă România într-o zonă de instabilitate pe fondul conflictului din Ucraina. „Nu ne mai putem juca de-a Guvernul. Doi politicieni lipsiți de maturitate se joacă de-a Guvernul, în condițiile în care la graniță avem aproape un conflict deschis. Este foarte ușor pentru analiști să includă și România în zona de instabilitate pentru că Victor Ponta și Crin Antonescu nu reușesc să pună orgoliile jos și să dea o soluție acestei remanieri”, a susținut Băsescu.

Dincolo de concesia pe care i-a propus-o premierului, președintele a plusat, sugerând inclusiv că Iohannis ar trebui să primească o titulatură distinctă ce cea a celorlalți vicepremieri pentru încheierea conflictului. „Mă întorc la castravete. Ponta și Antonescu, chiar nu sunteți responsabili? Faceți-l, frate, prim-viceprim-ministru pe Iohannis, dar încetați criza!”, a adăugat Băsescu, în opinia căruia „un există de fapt o problemă”.