Cum au dormit Victor Ponta și Mugur Isărescu înainte și după întâlnirea cu FMI. „Ca să fiu foarte cinstit, nu am dormit bine astă noapte”

Publicat: 12 06. 2014, 11:51
Actualizat: 01 11. 2016, 00:53

Premierul Victor Ponta a afirmat, la o conferință pe teme economice, că nu a dormit bine noaptea din cauza întâlnirii de joi cu oficialii FMI, dar a susținut că și-a făcute „temele” cu care să-i convingă că o piață energetică competitivă și taxarea redusă a muncii pot face România mai prosperă

„Ca să fiu foarte cinstit, nu am dormit bine astă-noapte pentru că, după această conferință, am o întâlnire cu partenerii noștrii financiari internaționali, Comisia Europeană, Fondul Monetar Internațional și Banca Mondială și trebuie să mă pregătesc”, le-a spus Ponta participanților la Conferința privind finanțele și investițiile regionale pentru Europa de Sud-Est.

Premierul a adăugat că întotdeauna este „‘o mare provocare”” pentru el să aibă un discurs bun la primele ore ale dimineții și și-a exprimat speranța că nu va face greșeli.

La începutul discursului, Ponta a glumit și pe tema microfonului, în momentul în care încerca să ajusteze poziția acestuia potrivit înălțimii sale.

„Bine ați venit în București, România, este o țară, un oraș, în care microfoul este o problemă specială, dar pe care sperăm să o putem rezolva”‘, a spus Ponta.

În replică la îngrijorările premierului, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a spus, în discursul său, că el a dormit foarte bine în noaptea care a urmat întâlnirii cu FMI.