Cum explică PDL „dispariția” strofei cu „un nume de Traian” din imnul național

Publicat: 29 07. 2014, 20:19
Actualizat: 04 11. 2016, 08:44

PDL a dat publicității, marți, o precizare în ceea ce privește momentul intonării imnului național la congresul comun PNL-PDL de sâmbătă, în care s-a decis fuziunea celor două partide. În debutul reuniunii fusese intonate din imnul de stat doar două strofe, prima și a treia, fiind omisă cea de-a doua strofă care conține sintagma „un nume de Traian”.

Potrivit PDL, firma care s-a ocupat de organizarea evenimentului a explicat că incidentul „a fost o eroare neintenționată”, iar varianta difuzată fusese preluată de pe internet cu titlu gratuit și folosită de mai mulți ani de zile.

„Această variantă eronată există și astăzi pe mai multe pagini web. La evenimentul de sâmbătă, au fost redate doar primele două strofe din varianta deținută, din motive exclusive de încadrare în timpii alocați desfășurării evenimentului. Nu am editat, procesat sau distorsionat acest material audio. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create, asigurându-vă, încă o dată, că nu a fost nimic intenționat, premeditat sau la cererea unui terț”, se arată în precizarea făcută de firma în cauză, potrivit comunicatului PDL.