Cum funcționează în teritoriu noua alianță a lui Ponta cu Dan Diaconescu: viceprimarul pesedist al Brașovului, înlocuit cu o consilieră PPDD

Publicat: 05 06. 2014, 19:09

Propunerea consilierilor locali a fost introdusă pe ordinea de zi în timpul ședinței. Astfel, 16 consilieri – 9 de la PDL, 5 de la PNL și 1 de la PPDD – au cerut revocarea din funcție a viceprimarului pesedist.

„Nu am nimic să-i reproșez fostului viceprimar, cu care am colaborat foarte bine, a fost doar o decizie politică a celor trei partide”, a explicat primarului pedelist George Scripcaru. Aceasta după ce, cu doar două zile în urmă, edilul susținea că nici el, nici șeful Consiliului Județean, Aristotel Căncescu, nu intenționează să-i schimbe din funcție pe cei trei USD-iști din conducerea administrațiilor municipală și județeană:  viceprimarul Răzvan Popa, vicepreședintele CJ Mihai Popa, ambii PSD, și PC-istul  Mihai Pascu.

„Credeți că asta e important, că am spus eu că nu va fi schimbat nimeni?”, a replicat apoi Scripcaru la întrebarea dacă acțiunea anti-USD din Consiliul local se va repeta în aceeași manieră și la Consiliul Județean.

Răzvan Popa, în vârstă de 36 de ani, este vicepreședinte al PSD Brașov și a fost ales viceprimar în iunie 2012. El a fost jurnalist până în 2004, când s-a înscris în PSD, fiind purtător de cuvânt al organizației județene brașovene.

Adina Alexandrina Durbacă este avocat în Baroul Brașov și consilier local din partea PPDD, începând din iulie 2012.