Cum justifică Orban posibila trecere a lui Turcescu, de la PMP, la PNL: Există riscul dacă noi nu-i primim, să plece în altă parte

Publicat: 27 06. 2018, 00:07
Actualizat: 26 03. 2019, 10:12

„Nu am avut nicio discuție cu domnul Turcescu legată de subiectul acesta și cu niciun parlamentar din PMP, că nu mi se pare fair-play, în prag de moțiune să iei parlamentari de la ei. Deși, din păcate, în PMP există o tendință a unor parlamentari de a pleca din PMP și există riscul, dacă ei ciocănesc la ușa noastră și noi nu-i primim, ei să plece în altă parte”, a afirmat președintele PNL, Ludovic Orban, marți seară la postul Realitatea Tv.

Pe 16 iunie, la Congresul PMP a avut loc o dispută între Robert Turcescu și Traian Băsescu. Deputatul PMP s-a arătat supărat că acesta nu a rămas președinte până după alegerile europarlamentare, în timp ce Băsescu i-a reproșat disprețul pentru unirea României cu Republica Moldova. În cadrul evenimentului, Traian Băsescu a primit titlul de președinte de onoare al partidului, iar deputatul Eugen Tomac, singurul candidat înscris în cursă, a fost ales președinte al PMP.

Reamintim că pe 29 mai, PMP a rămas fără grup la Senat, după ce senatorii Ion Ganea și Iustin Talpos au trecut la PSD, fiind nevoie de cei puțin șapte parlamentari pentru a forma un grup. În aceeași zi și deputatul Valeriu Steriu, care era atunci președinte executiv al formațiunii, a anunțat că părăsește partidul și se înscrie în PSD.