Cum l-a reevaluat Victor Ponta pe Gabriel Oprea. „Nu puteam să spun «ați fost buni atunci, acum vă arunc peste gard»”

Publicat: 19 12. 2012, 23:32
Actualizat: 31 07. 2014, 08:19

Premierul Victor Ponta a explicat, miercuri seară, de ce a fost desemnat vicepremier uneperistul Gabriel Oprea, fost ministru al Apărarării Naționale, spunând că între liderii USL și el a existat o înțelegere concretă încă de la căderea Guvernului Ungureanu.

„Am avut o înțelegere, eu, domnul Antonescu și domnul Daniel Constantin cu domnul Oprea. Primul Guvern USL, pe care eu l-am propus și care a dat înapoi pensiile, care a mărit salariile, guvernul care a câștigat alegerile locale și apoi cele parlamentare s-a instalat cu voturile pe care domnul Oprea și colegii săi de la UNPR le-au dat. A fost o înțelegere clară. Dacă atunci nu am strâmbat din nas, după ce am sărit pârleazul, nu puteam să spun gata, ați fost buni doar atunci, acum vă arunc peste gard”, a declarat Victor Ponta, la Antena 3.

Mai mult, în ciuda înțelegerii prealabile cu președintele UNPR, premierul a specificat că Oprea își merită funcția „atât politic, cât și administrativ”.

„Îl cunosc foarte bine pe domnul Oprea, îi cunosc și părțile bune și părțile mai puțin bune, iar eu cred că în perioada următoare, prin capacitățile sale, să facă treabă bună. Va dovedi, nu doar politic, ci și administrativ, că merită funcția de vicepremier „, a adăugat premierul.