Cum răspunde Ponta solicitării unui challenger „VREAU PREȘEDINTE” de a-și face publice, zilnic, finanțările și cheltuielile de campanie

Publicat: 04 10. 2014, 18:16
Actualizat: 21 03. 2019, 15:39

Întrebat sâmbătă, la Brașov, de ziarul Gândul, dacă este dispus ca pe toată durata campaniei electorale să-și  facă publice, zilnic, atât finanțările primite, cât și cheltuielile de campanie, premierul Victor Ponta a răspuns: „Sigur, avem o lege care se referă la finanțarea campaniilor electorale și toți cei care sunt în campanie, fie că vorbim de campanii locale, campanii pentru parlamentul național sau cel european și campaniile prezidențiale trebuie să respecte legea”.

Apoi, la insistența noastră de a obține un răspuns limpede, da ori ba,Victor Ponta a dat următorul răspuns: „Vreau să vă explic un lucru, care s-ar putea să vă uimească, de obicei candidații știu cel mai puțin despre asta, alții se ocupă, există un mandatar financiar, un șef de campanie… Și sunt absolut convins că toate prevederile legale și toate lucrurile care țin de transparență pentru toți candidații sunt importante.”

Nicușor Dan, Miroslav Tașcu Stavre, Codru Vrabie, Cristian Enache, Dragoș Ureche și Cristian Leață, cei șase challengeri ai candidaților înscriși în cursa pentru Cotroceni au participat joi seară la o dezbatere moderată de către Claudiu Pândaru, ocazie cu care au fost invitați să descrie cei mai importanți cinci candidați oficiali la funcția supremă în stat.

Pe fondul discuțiilor privind transparența veniturilor și cheltuielilor declarate de către candidații la președinție, unul dintre challenger-i, Miroslav Tașcu Stavre, le-a lansat acestora o nouă provocare: să își facă publice toate veniturile și toate cheltuielile legate de campania electorală. Miza? Votul său.

„Mă uit că s-a terminat campania electorală și văd că un partid are cinci milioane datorii din campania trecută. Nu mai știu care partid 10 milioane de euro… Păi numai dacă adunăm datoriile acestea depășesc suma aia pe care, atenție, o declară ei..în scripte”, a declarat el, cu mențiunea că acel candidat care „va pune pe site toate veniturile și cheltuielile din campania electorală, are votul meu”.