Cum răspunde Tudose, întrebat dacă vrea să fie șef la PSD

Publicat: 24 07. 2017, 15:18

Rugat să comenteze scenariul potrivit căruia ar putea fi viitorul președinte al PSD, în eventualitatea pierderii puterii de către Liviu Dragnea, premierul Mihai Tudose a răspuns scurt că acest lucru nu e pe lista sa de priorități: „Nu, în niciun caz nu mă interesează așa ceva”, a replicat primul ministrul. 

Cel care a vorbit despre această variantă este Victor Ponta care a spus la o televiziune de știri că, din punctul său de vedere, „inevitabil” premierul Mihai Tudose va prelua conducerea PSD.

În același timp, fostul prim ministru și-a anunțat și intenția de a-și înființa un nou partid politic. „În septembrie voi lua o decizie legată de modul în care îmi desfășor activitatea politică, pentru că mai am încă trei ani și jumătate de deputat și pentru că, părerea mea și a celor cu care vorbesc, este că pot să am un cuvânt de spus în politică, în special încercând să-i aduc alături pe mine pe cei care, ca și mine, au votat PSD și ALDE, care acum sunt foarte dezamăgiți”, a declarat Victor Ponta la Antena3.

El a spus că nu este vorba despre un proiect în interiorul PSD, că nu a discutat acest subiect cu europarlamentarul Cătălin Ivan și că este vorba de o nouă construcție politică. „Se pornește un start-up”, a precizat Ponta.