Cum răspunde Viorica Dăncilă la întrebarea dacă va accepta miniștri cu probleme penale în Guvern

Publicat: 23 01. 2018, 19:40

„Nu vă pot răspunde la această întrebare. Nu pot să știu care e penal, care nu e penal. Gândiți-vă că sunt europarlamentar și am votat o Directivă europeană care spunea că există prezumția de nevinovăție până la condamnare și că justiția se înfăptuiește de către judecător. Deci acum nu pot să spun – penal, nepenal, vom vedea ce va propune CExN”, a spus Dăncilă.

Întrebată dacă va avea un cuvânt de spus în desemnarea miniștrilor sau dacă CExN al PSD va decide în privința acestora, Dăncilă a răspuns: „Va fi un vot în CExN. Dar bineînțeles că vom avea și discuții”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, întrebat despre posibilitatea ca din viitorul Guvern să facă parte persoane cercetate penal, că aceste persoane nu au ce căuta în fruntea statului, adăugând că ar colabora greu cu astfel de miniștri.

Liderul PSD Liviu Dragnea a precizat, luni, după ședința CExN, că membrii PSD cercetați penal pot face parte din viitorul Cabinet Dăncilă, el arătând că social-democrații au decis să își facă ei înșiși Guvernul și nu alte instituții.