Cum s-au împărțit funcțiile în Senat. Radu Berceanu îl ATACĂ DUR pe Crin Antonescu: „Niciodată în 20 de ani nu s-a întâmplat așa ceva”

Publicat: 04 09. 2012, 18:44
Actualizat: 20 05. 2015, 08:22

Plenul Senatului a votat astăzi noua conducere a instituției, reprezentanții PDL acuzând USL că nu a respectat „regulamentul și Constituția”. Ședința a fost prezidată de senatorul PSD, Petru Filip, președintele Senatului, Crin Antonescu fiind în concediu.

„Negocierile au fost unele eșuate, majoritatea nu a respectat nicio prevedere a Regulamentului, Constituției, a logicii matematice referitoare la funcțiile care revin partidelor parlamentare. PDL trebuia să primească patru posturi, dar majoritatea și-a impus matematica proprie, ne-a lăsat doar cele trei posturi”, a spus de la tribună liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu.

Replica a venit din partea social-democratului Ilie Sârbu: „spuneați ceva de matematică, îmi cer scuze dacă am greșit, dar matematica am învățat-o de la dvs în cei trei ani de zile”.

Radu Berceanu, propus de PDL pentru funcția de vicepreședinte al Senatului, l-a criticat pe președintele Senatului, Crin Antonescu, care a lipsit de la ședința instituției.

„Eu am intrat în Parlament de la CPUN, dar este prima dată la Cameră sau la Senat când începe o sesiune fără prezența președintelui respectivei Camerei. Este un precedent care nu ar trebui să se mai repete, s-a intonat imnul, este un moment solemn. Dacă 22 de ani nu s-a întâmplat așa ceva, poate ar fi bine ca nici de acum încolo să nu se mai întâmple”, a spus Radu Berceanu. Președintele Senatului, Crin Antonescu, se află în concediu, el urmând să revină în țară mâine.

În noul Birou Permanent al Senatului, PSD are o funcție de vicepreședinte – Filip Petru, două de secretar Calcan Valentin, Nicula Cosmin, două de chestor Cordoș Alexandru, Constantinescu Florin, PDL o funcție de vicepreședinte – Radu Berceanu și două de secretar – Pereș Alexandru, David Gheorghe, PNL – o poziție de vicepreședinte – Dan Radu Rușanu și una de chestor – Ioan Ghișe, UNPR are un vicepreședinte – Laurențiu Chirvăsuță , iar UDMR un chestor – Verestoy Attila.

Senatorul PDL, Radu Berceanu, a remarcat că actualul Birou Permament al Senatului are „mai mult de jumătate senatori care au intrat în Parlament pe listele PDL”.