Cum spune Ponta că „l-a ajutat” PSD pe Diaconu în ziua votului. „Poate candidează la prezidențiale, nu exclud”

Publicat: 26 05. 2014, 22:29
Actualizat: 20 03. 2015, 17:49

Candidatul PSD la prezidențiale nu va fi anunțat decât după Congresul PNL. Răzgândirea lui Victor Ponta, care promitea un nume imediat după alegerile din 25 mai, a fost motivată de liderul PSD cu argumentul jocului de putere din PNL, partid ofertat din nou public să revină la guvernare.

„Aștept în primul rând Congresul PNL. Acolo sunt două opțiuni: opțiunea proBăsescu, în jurul lui Crin, și opțiunea antiBăsescu, reprezentată de Tăriceanu sau altcineva”, a spus prim-ministrul, în această seară, într-un interviu la RTV. În scenariul teoretic în care Tăriceanu ar prelua PNL, Ponta s-a arătat convins că „a doua zi” se poate anunța candidatul comun fiind „foaarte posibil” ca acesta să fie președintele Senatului.

Nu a fost însă singura variantă aruncată pe piață de Victor Ponta. După succesul lui Mircea Diaconu în alegerile europarlamentare, liderul PSD și-a asumat ajutorul pe care partidul său i l-a acordat acestuia, avansându-l drept potențial prezidențiabil.

„Poate candidează la prezidențiale și intră în turul doi domnul Diaconu. Nu exclud acest lucru. Împotriva mea n-are cum. Noi l-am ajutat în secțiile de votare. Toți reprezentanții noștri au avut grijă să nu fie furat. Păi cine vroiați să îl apere?”, a mai spus Ponta.