VIDEO | Dacian Cioloș: Săptămâna viitoare ne vom depune demisiile. Cel mai probabil luni

Publicat: 03 09. 2021, 22:23
Actualizat: 03 09. 2021, 23:11

This browser does not support the video element.

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a declarat vineri seară, la Digi24, că toți miniștrii USR PLUS vor demisiona din Guvern la începutul săptămânii viitoare. Acesta a precizat că această decizie a fost luată în această seară, după consultările din partid.

„În această seară am decis ca la începutul săptămânii viitoare, cel mai probabil luni, vor pleca. Nu poți pleca pe nepusă masă, ei au proiecte în desfășurare”, a afirmat Dacian Cioloș.

Întrebat dacă are cunoștințe că Florin Cîțu a pregătit deja revocarea miniștrilor USR PLUS, Dacian Cioloș a răspuns: „Nu știu ce are de gând domnul Cîțu, colegii au decis să-și depună mandatul”.

Cioloș spune că USR PLUS este dispus să se pună la masa discuțiilor cu PNL după ce aceștia vor veni cu o nouă propunere de premier, întrucât Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al formațiunii USR PLUS.

„Am depus moțiunea de cenzură. Credem că în momentul în care PNL va propune un nou premier coaliția va putea să continue… Săptămâna viitoare ne vom depune demisiile. Florin Cîțu nu mai are sprijinul politic al lui USR PLUS… Parlamentul va decide… noi vom merge în opoziție dacă Guvernul nu o să cadă… Dacă moțiunea trece, noi ne vom așeza la discuții cu PNL și UDMR”, a spus Dan Barna.

USR PLUS și AUR au depus vineri seara, la Parlament, o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu. Acesția i-au invitat pe toți membrii Parlamentului care consideră că actualul premier ar trebui să plece, să voteze moțiunea.