Dan Diaconescu sesizează DNA în cazul „dezertorilor” din PPDD

Publicat: 14 10. 2013, 17:19
Actualizat: 31 07. 2014, 14:03

Fondatorul PPDD, Dan Diaconescu, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că îi dă în judecată pe cei 27 de parlamentari care au părăsit partidul, cerându-le daune de 2 milioane de euro de persoană, conform clauzei semnate înaintea campaniei electorale.

Daniel Fenechiu a precizat că prima persoană care va fi chemată în judecată va fi senatorul Tudor Barbu, iar marți va fi depusă la Senat demisia acestuia semnată în alb de către Barbu odată cu convenția privind privind despăgubirile de 2 milioane de euro. Banii strânși, dacă aceștia vor fi achitați, vor fi împărțiți în mod egal membrilor partidului, a anunțat Diaconescu.

Mai mult, liderii PPDD au anunțat că vor sesiza și Direcția Națională Anticorupție și Agenția Națională de Integritate, în legătură cu zvonurile legate de sumele mari de bani pe care le-au primit unii parlamentari care au părăsit PPDD.

„Așa cum mulți dumneavoastră ați scris sau ați văzut, s-au vehiculat anumite sume de bani date ca prime de instalare, anumite contracte cu statul, anumite funcții. Este vorba, de fapt, despre o faptă de corupție, care trebuie pedepsită. Din informațiile pe care le avem, în cazul anumitor parlamentari există indicii că s-au încălcat diverse prevederi”, a precizat liderul deputaților PPDD, Daniel Fenechiu.