VIDEO | Dan Vîlceanu: USR-iștii trebuie să răspundă pentru situația groaznică de la CFR Marfă și Tarom

Publicat: 21 09. 2021, 22:37
Actualizat: 22 09. 2021, 02:49

This browser does not support the video element.

Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, a afirmat marți seară, la Digi24, că partenerii de coaliție din USR PLUS trebuie să își asume insuccesele reformelor pe care ar fi trebuit să le implementeze la companiile de stat pe care le-au administrat, întrucât companii precum, CFR Marfă sau Tarom se află și în prezent într-o „ situație groaznică”.

„Aici cred că și din partea USR să vină un răspuns. Au folosit aceste companii să-și pună oameni acolo? Nu am întrebat care-s USR-iști. Mă interesează ca aceste companii să facă reforma care trebuie. (…) Analizați ce se întâmplă la CFR Marfă. Nu s-a întâmplat nimic, compania e într-o situație groaznică. Trebuie să-ți asumi niște lucruri ferme. Vrei să fii în consiliul de administrație la Tarom, CFR, CNAIR, asumă-ți reforme”, a declarat Dan Vîlceanu.

Ministrul a precizat că în prezent Guvernul pregătește un proiect prin care se va stabili un program de investiții pe următorii zece ani, care ar urma să fie urmărit îndeaproape pentru ca toate proiectele să se și realizeze.

„Eu am mandat de 45 de zile, dar nu m-am dus să stau 45 de zile și să vină altcineva. Lucrăm la un proiect de hotărâre de guvern să ne asumăm programul de investiții 2020-2030, altfel va fi ca până acum: vine Vîlceanu din Oltenia să facă ceva acolo, pe urmă vine Bode din Sălaj…nu, 10 ani de acum înainte știm care sunt proiectele și le urmărim astfel ca să se întâmple”, a spus Vîlceanu.