Dăncilă: Dacă aș menține-o pe Birchall într-o parte aș schimba configurația Guvernului

Publicat: 21 05. 2019, 11:08

Întrebată într-o conferință de presă în județul Suceava dacă se gândește să o mențină pe Ana Birchall la portofoliul Justiție, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu am discutat despre acest lucru. După cum știți doamna Birchall este și vicepremier pe parteneriate strategice, dacă aș menține și într-o parte și alta aș schimba configurația Guvernului, deci ar trebui privit ca o restructurare, acest lucru îl vom discuta în Comitetul Executiv, suntem un guvern politic, deci vom lua decizia acolo”.

Pe 24 aprilie președintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Tudorel Toader și a semnat decretul desemnării Anei Birchall ca ministru interimar al Justiției.

Șeful statului a refuzat numirea lui Eugen Nicolicea, Oana Floarea și Tit-Liviu Brăiloiu ca miniștri plini la Justiție, Fonduri Europene și Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Președintele Iohannis a anunțat, miercurea trecută, că a transmis PSD în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniștri, Eugen Nicolicea, Oana Florea și Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare și justiția, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD. În scrisori, șeful statului menționează că niciunul dintre cei avansați de PSD nu deține experiența necesară gestionării domeniului complex pentru care a fost propus.

Foto: Hepta