Dăncilă, despre discuția de la Palatul Cotroceni pe Legea salarizării: Comunicatul Președinției ori a fost făcut înainte, ori președintele nu s-a uitat pe el

Publicat: 11 04. 2018, 22:37

„Eu am avut o discuție cu domnul președinte Iohannis. Este ca și cum discut acum cu dumneavoastră, abordăm anumite subiecte, ne vede o țară întreagă, iar mâine apare un comunicat în care văd alte lucruri discutate, alte subiecte abordate. Aceasta a fost și situația cu domnul președinte Iohannis. Noi am vorbit despre legea salarizării, chiar eu am menționat principiile care au stat la baza legii salarizării unitare (…) a discutat doamna ministru Lia Olguța Vasilescu despre probleme concrete pe Sănătate, Educație, acolo unde au existat nemulțumiri, ce putem să facem, a fost o discuție calmă, constructivă, a fost o discuție foarte așezată. Domnul președinte chiar a spus că dacă este o lege a salarizării unitare este bine să nu o mai modificăm. Acestea au fost discuțiile, în mare”, a declarat premierul Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că a fost „foarte uimită” de comunicatul Președinției, în care nu a regăsit temele discutate și abordarea avută de fiecare, ceea ce a condus-o la ideea că „acest comunicat ori a fost făcut înainte, ori cineva a dat comunicatul și domnul președinte nu s-a uitat pe acest comunicat”.

„De aceea am și solicitat ca să se redea public stenogramele discuției, pentru că nu mi se pare productiv acest lucru – eu să spun într-un fel, domnul președinte într-un fel, doamna ministru într-un fel. Mai mult, în fața mea este un alt dosar. Noi ne-am dus foarte bine pregătiți, să justificăm fiecare lucru, aveam copii după fluturașii celor care le-a le-a crescut salariul sau unde erau semne de întrebare. Ne-am dus foarte bine pregătiți. Am lăsat atât eu, cât și doamna ministru dosarele la domnul președinte, tocmai pentru a întări cele afirmate de noi în acea întâlnire”, a adăugat premierul.

Întrebată dacă președintele a fost informat cu privire la această situație, Dăncilă a răspuns: „Eu am convingerea că domnul președinte Iohannis a fost informat”.

Întâlnirea dintre președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă și ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a avut loc pe 2 aprilie, la solicitarea lui Klaus Iohannis pentru a discuta despre efectele aplicării legislației privind salarizarea.