Dăncilă își bagă în ședință colegii de partid luni, înaintea votului de joi asupra moțiunii

Publicat: 07 10. 2019, 14:51

Printre semnatarii moțiunii de cenzură se numără foștii parlamentari social-democrați Mihăiță Găină, Emanoil Savin, Ioan Talpoș, precum și deputatul PSD Marius Bota.

Premierul a afirmat, în mai multe rânduri, că moțiunea de cenzură nu va trece și că va veni în Parlament cu remanierea guvernamentală, după moțiune.

Despre subiect, Ludovic Orban a afirmat, luni, este posibil ca 247 de parlamentari să voteze pentru dărâmarea Guvernului.

Liderul senatorilor PSD Cosmin Preda, senatorii social-democrați Paul Stănescu și Viorel Arcaș și deputatul PSD Andrei Pop s-au abținut la votul privind respingerea citirii moțiunii de cenzură în plenul reunit de miercuri, deși au fost prezenți în sală. Au fost absenți 26 de social-democrați de la vot. Ordinea de zi a ședinței a fost respinsă cu 194 împotrivă, 181 pentru, o abținere, iar trei nu au votat.

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a declarat, miercurea trecută, că PSD a pierdut matematic majoritatea în Parlament.

Moțiunea de cenzură a fost citită joia trecută în Parlament și urmează să fie dezbătută și votată în plenul reunit de joi, începând cu ora 10.00.