De ce a plecat Antonescu de la Cotroceni înaintea discursului lui Băsescu

Publicat: 26 08. 2013, 21:57
Actualizat: 07 08. 2014, 23:56

Crin Antonescu susține că a plecat de la ceremonia de depunere a jurământului de ministru de către Ramona Mănescu  deoarece așa a simțit nevoia și pentru că nu putea să asiste la discursul președintelui Băsescu pe care nu-l consideră „credibil”.

„Discursul ce avea să urmeze din gura lui Traian Băsescu nu mai poate prezenta nicio urmă de credibilitate pentru că un om uzând de prerogativele  și de tertipurile posibile prelungește cu 45 de zile numirea unui ministru la Transporturi, în perioada și cu problematica pe care le cunoaștem la acest minister, venind după aceea cu plângerea că a durat foarte mult propunerea unui ministru, nu mai poate fi în niciun fel credibil pentru interesul național. Fără îndoială, acest gest este unul nepoliticos și mie nu-mi face plăcere să fac gesturi nepoliticoase. A fost un gest simbolic, nu ostentativ, pe care nu mi-a făcut plăcere să-l fac, dar am simțit nevoia să-l fac. Nu de la Traian Băsescu voi primi lecții de politețe și de respectare a funcțiilor”, a declarat Antonescu, la Antena 3.

Mai mult, liderul liberal a dat o serie de exemple prin care a vrut să demonstreze că și președintele României a fost nepoliticos la rândul lui, cu numeroase ocazii.

„Așa cum a fost nepoliticos din partea mea să plec când domnia sa începea să vorbească, cel puțin la fel de nepoliticos a fost din partea lui când, în Parlamentul României, după ce l-am suspendat, domnia sa a ieșit din sală. A avut și gesturi mai mici, dar la fel de puțin elegante, ca atunci când a refuzat să dea mâna cu miniștrii pe care tocmai îi investea, când și eu dau mâna cu domnul Băsescu, și nu-mi face nicio plăcere, dar e o convenție. Și multe, multe altele, dar nu are rost să le enumăr pentru că pierdem timpul”, a completat Antonescu, precizând că nu a tulburat însă ceremonia de învestire.