De ce merg oile cu capul în jos. Petre Daea a găsit „explicația perfectă”

Publicat: 24 09. 2017, 15:03

„Știți de ce merge oaia cu capul în jos? Îi este rușine de televiziuni, de ce vorbesc despre ea. Se jenează. Ar trebui să stopăm discuțiile despre această specie extrem de importantă pentru țară, necesară și foarte foarte valoroasă pentru cei care se ocupă cu asemenea activitate”, a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, pentru Libertatea.

Aceasta este doar ultima dintr-o serie de declarații ale ministrului care au reușit să stârnească râsul, în decurs de doar câteva luni de la preluarea mandatului. Daea a susținut ideea ministrului Turismului, aceea că oaia ar trebui să fie adevăratul brand de țară al României, pentru că e o statuie vie. Lângă ea găsești o frunză, lângă frunză nu găsești o oaie”. 

Mai mult, acum aproximativ două luni, Daea revenea cu un nou elogiu adus oii: „Oaia a unit generații, oaia a descoperit muntele și a populat muntele. Oaia a dat mâncare și ne-a îmbrăcat, oaia a dezvoltat industria lânii, oaia a creat localități, a generat comune și frumoase comune, uitați-vă în Sibiu, oaia a sudat generațiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Mărginimea Sibiului este construită din lâna oii, din brânza oii, din mielul oii. Astăzi, sigur că oaia are doar dorința de a fi înțeleasă de toți”.