De ce nu a venit Ion Iliescu la Congresul PSD. Explicația lui Neacșu: Istoria partidului să nu fie participativă în partea negativistă

Publicat: 12 03. 2018, 12:50

This browser does not support the video element.

Viorica Dăncilă crede că este o „scăpare” că de la congresul PSD au lipsit foștii președinți de partid. „Cred că a fost o scăpare, am toată aprecierea pentru foștii președinți ai partidului. A fost o scăpare acest lucru. (…) Nu puteam eu să fac invitații”, a arătat premierul Viorica Dăncilă.

„Nu și-a uitat partidul foștii președinși, cum nu își uită istoria. Ținem la istoria noastră și mai veche și mai recentă. Să sunem că a fost o scăpare. Mi-o asum. Nu e o scăpare premeditată, aveau mult loc în primul rând, cred că am avut în vedere cum se prefigura era un congres nu prea liniștit. Din fericire nu a fost așa. Istoria partidului, reprezentată de foștii președinți, să nu fie participativă în partea negativistă. Să spunem așa. Mi-aș fi dorit ca foștii presedinți să nu fie implicați în acțiunile de frondă pe care unii colegi le-au pregătit pentru congres. Din fericire ele nu s-au mai întâmplat, dar noi nu aveam de unde să știm treaba asta”, a declarat Marian Neacșu, secretar general al PSD.

De la Congresul PSD de sâmbătă au lipsit foștii președinți ai partidului, printre care Ion Iliescu, Adrian Năstase sau Victor Ponta.