De ce nu folosește premierul Cioloș Poliția în coloana oficială

Publicat: 29 01. 2016, 13:48

Premierul Dacian Cioloș a spus, vineri, într-o conferință de presă la Timișoara, răspunzând unei întrebări, că nu folosește Poliția pentru a-l însoți în coloana oficială, transmite corespondentul MEDIAFAX.

„Nu am folosit Poliția și nu o să folosesc. Prefer să mă trezesc mai devreme decât să zăpăcesc oamenii. E o chestiune de bun-simț. Trăim într-o societate modernă indiferent că unul e prim-ministru și altul muncitor. Trăim într-o societate modernă și trebuie să ne respectăm reciproc”, a declarat premierul.

El s-a aflat la Timișoara pentru a participa la ceremonia de decernare a titlului de Doctor Honoris Causa fostului președinte al Comisiei Europene Jose Manuel Durao Barroso.

Luni, DNA ceruse aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne și senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoțirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliției Rutiere.

Deschiderea anchetei de către DNA a urmat accidentului din 20 octombrie 2015 în care polițistul Bogdan Cosmin Gigină (28 de ani) de la Brigada Rutieră a Capitalei a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă de pe bulevardul Știrbei Vodă din Capitală, în timp ce asigura deplasarea coloanei oficiale a ministrului Gabriel Oprea.