De ce nu mai vrea PSD Iași să ofere mici și bere de 1 Mai

Publicat: 29 04. 2013, 13:39
Actualizat: 29 04. 2013, 13:39

Filiala ieșeană a PSD a decis ca în acest an să nu mai ofere mici și bere de 1 Mai, așa cum s-a întâmplat în ultimii ani, liderii organizației spunând că, fiind Săptămâna Patimilor, „nu poți aduce fanfara și să dai de băut oamenilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

LOTO – LOTO 6/49. SURPRIZĂ URIAȘĂ ASEARĂ. NUMELERE CÂȘTIGĂTOARE

Liderul filialei municipale a PSD Iași, Mihai Chirica, a declarat, luni, într-o conferință de presă, că social-democrații ieșeni nu vor mai organiza o serbare câmpenească de 1 Mai, cu mici, cârnăciori și bere, ca în anii precedenți.

„Suntem în Săptămâna Patimilor și nu vom organiza nicio acțiune cu mici și bere în aer liber. Nu poți aduce fanfara și să dai de băut oamenilor”, a spus Mihai Chirica, totodată viceprimar al municipiului Iași.

El a precizat că, în 1 Mai, Primăria Iași va inaugura baza de agrement din zona Ciric, unde sunt invitați să participe și membrii PSD.

„Va fi o inaugurare tehnică, cu tăiere de panglică și atât”, a subliniat șeful PSD Iași.

Mihai Chirica a mai spus că, în schimb, PSD va organiza în această săptămână alte manifestări, inclusiv cu caracter religios, pentru a marca sărbătorile pascale.

În ultimii ani, PSD Iași a organizat de 1 Mai acțiuni în aer liber, oferindu-le participanților mici și bere.

Anul trecut, acțiunea s-a desfășurat în Parcul Expoziției din Copou, o parte dintre participanți fiind aduși din cartiere cu autocare puse la dispoziția de filiala locală a PSD.

Celor 1.500 de oameni prezenți li s-au oferit în prealabil bonuri, în baza cărora au putut lua o porție cu mici și cârnâciori, precum și bere sau suc.