De la Guvern, Stănescu îl vede pe Iohannis în campanie electorală: „A coborât de pe bicicletă, a făcut niște declarații nefericite”

Publicat: 01 05. 2018, 15:59
Actualizat: 02 05. 2018, 09:17

Vicepremierul Paul Stănescu a declarat, marți, la Slatina, că declarațiile președintelui Iohannis prin care a cerut demisia premierului Viorica Dăncilă sunt „nefericite”.

Potrivit liderului PSD Olt, președintele Klaus Iohannis ar trebui să reprezinte toți românii, nu doar o anumită parte.

„Din păcate, președintele nostru, Iohannis – și ar trebui să fie președintele tuturor – este în campanie electorală. A coborât de pe bicicletă, a făcut niște declarații nefericite, după aceea a făcut alte declarații tot nefericite. Cred că ar trebui să ne reprezinte pe toți, până la urmă, pe toți românii, nu doar o anumită parte. Sper să-și revizuiască atitudinea și până la urmă contează ce se întâmplă cu țara noastră, nu cu anumite persoane. Funcțiile sunt trecătoare pentru toți oamenii politici și cred că ar trebui să se gândească la români și la România atunci când face astfel de declarații”, a afirmat Stănescu.

Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia premierului Viorica Dăncilă, spunând că îi retrage încrederea, în condițiile în care au trecut aproximativ trei luni de la învestire și a constatat că Dăncilă „nu face față poziției de prim-ministru”.

În replică, Viorica Dăncilă a declarat că nu are niciun motiv să demisioneze, considerând că afirmațiile șefului statului nu își aveau rostul. Ulterior, premierul a spus că își propune să ducă mai departe implementarea programului de guvernare și că „viața merge înainte”.