Decizia de excludere a lui Chirica din PSD a ajuns la filială. Chirica: Este o soluție stalinistă, a fost luată cu cuțitele în mână

Publicat: 27 02. 2018, 15:10

Organizația județeană Iași a PSD a anunțat, marți, că a primit comunicarea deciziilor Comitetului Executiv Național al PSD în ce privește sancțiunile de excludere din partid aplicate primarului Mihai Chirica, viceprimarului Gabriel Vasile Harabagiu și fostului deputat Sorin Avram Iacoban.

Potrivit conducerii PSD Iași, hotărârile au fost comunicate celor trei.

„Domnii Mihai Chirica, Vasile Gabriel Harabagiu și Sorin Avram Iacoban își pierd calitatea de membri ai Partidului Social Democrat, ca urmare a aplicării sancțiunii de excludere. Aceste hotărâri au fost luate în urma raportului întocmit de Comisia Județeană de Etică, Integritate și Arbitraj din cadrul PSD Iași și a hotărârii Biroului Permanent Județean a PSD Iași. Domnii Mihai Chirica, Gabriel Vasile Harabagiu și Sorin Avram Iacoban au fost sancționați conform prevederilor Statutului PSD și al Codului de Etică și Conduită în vigoare, în sensul că nu au respectat Statutul PSD, Codul de Etică și Conduită și Programul Politic de Guvernare, au adus daune imaginii și prestigiului partidului”, arată conducerea PSD Iași.

Pe de altă parte, primarul Iașului, Mihai Chirica, declară că nu a fost înștiițat încă oficial despre această decizie.

„Nu știu despre ce document este vorba. Probabil că l-au citit ei, între ei, la organizație, acolo. Politica românească trebuie să aibă și viziuni de centru-stânga, dar și viziuni de centru-dreapta. Cred că nu e bine să aibă viziunile pe care le are PSD în momentul de față, care a răvășit toată România într-o modalitate cum nu s-a întâmplat de la Stalin încoace. Oricum, asta este o soluție stalinistă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Chirica.

Potrivit primarului, decizia și anunțul nu deranjează și nici nu oferă niciun fel de pericol în ceea ce îl privește: „Această decizie arată în continuare caracterul nedemocratic al măsurilor care se iau în PSD, cu cuțitele în mână, nicidecum bazate pe principiul și statutul partidului”.

Întrebat dacă vreodată se va întoarce în PSD, primarul Iașului a spus că singura certitudine pe care o are este că nu va renunța niciodată la religia creștină. „Despre celelalte opțiuni nu pot să mă pronunț atât de categoric, pentru că nu știi niciodată ce îți oferă viața!”, a încheiat edilul.