Demisia lui Tudose în presa internațională: „România pierde al doilea premier în șapte luni”

Publicat: 16 01. 2018, 09:41
Actualizat: 26 03. 2019, 02:44

„Premierul României demisionează după ce social-democrații și-au retras sprijinul”, titrează agenția Reuters, adăugând că liderul PSD Liviu „Dragnea își menține controlul ferm atât asupra partidului de guvernământ, cât și a Guvernului”.

„România pierde al doilea premier în șapte luni”, relatează postul britanic BBC News pe pagina sa electronică. „Partidul (Social Democrat) a fost măcinat de o luptă pentru putere căreia, de asemenea, i-a căzut victimă și predecesorul (lui Tudose), Sorin Grindeanu, în iunie”, mai scrie postul britanic, care menționează și manifestațiile de stradă împotriva controversatei reforme a justiției.

„Anul trecut, Executivul UE a avertizat că lupta anticorupție (din România) este amenințată serios de atacurile presei și politicului”, se afirmă într-un material publicat de BBC.

„Guvernul României se prăbușește după ce premierul a pierdut disputa cu șeful partidului”, comentează agenția de știri Bloomberg.

„Partidul de guvernământ de stânga din România își scufundă propriul Guvern pentru a doua oară într-un an”, notează site-ul postului France 24, citând AFP.

„Prim-ministrul de stânga al României, Mihai Tudose, a demisionat luni după ce a pierdut susținerea propriului partid în urma luptelor interne pentru putere, la doar șapte luni după ce predecesorul său a avut o soartă similară”, comentează jurnaliștii francezi, care mai afirmă că liderul PSD, Liviu Dragnea, „este bine cunoscut ca fiind cel care trage sforile în spatele scenei”.

„Premierul României demisionează după ce a pierdut sprijinul partidului”, notează The Associated Press.