Demisie în PSD, după ce partidul i-a retras sprijinul pentru candidatura la Primărie

Publicat: 15 04. 2016, 11:58
Actualizat: 15 04. 2016, 22:47

Aurelia Cristea a declarat, vineri, într-o conferință de presă că nu pleacă din partid, este deputat PSD, a candidat cu sprijinul partidului și este corect să își ducă mandatul la final.

„Forurile decizionale ale conducerii partidului au decis retragerea sprijinului pentru candidatura la Primăria Cluj-Napoca. În politică lucrurile trebuie să aibă raportare la valori și la principii. Fiind o invalidare politică de la nivel central pentru mine în calitate de candidat și pentru proiectul meu, corect și onorabil e să îmi dau demisia din funcția de președinte al PSD Cluj-Napoca. Nu plec din partid, sunt deputat PSD, am candidat cu sprijinul și susținerea organizației, e corect să îmi duc mandatul la final tot din partea PSD. Prin gestul meu vreau să dau posibilitatea altora să facă mai mult decât am făcut eu. Era o umilință dacă aș fi rămas în funcție”, a spus Cristea.

Aceasta a reclamat faptul că nu a primit sprijin pentru candidatura sa din partea conducerii centrale a PSD și a spus că președintele partidului, Liviu Dragnea, nu s-a arătat niciodată interesat de ce se întâmplă la Cluj-Napoca și nu a considerat necesară o discuție cu echipa nouă de la PSD Cluj-Napoca despre pregătirile pentru campania electorală.

„Este important să îți asculți oamenii. Când nu pui preț pe proprii tăi oameni, când nu discuți cu ei, e greu să faci politică astfel încât oamenii să aibă încredere în tine. Nu a fost Dragnea interesat de acest lucru, am fost lăsată singură. Liviu Dragnea are o problemă de vulnerabilizare a partidului, aș vrea să văd în sondaje de câtă susținere se bucură la Cluj”, a mai spus deputatul PSD.

Aurelia Cristea a precizat că i se pare trist ca organizația PSD să susțină un candidat independent la Primăria Cluj-Napoca, dar a menționat nu are nicio problemă cu candidatul independent Octavian Buzoianu, despre care a spus că poate aduce plus valoare și că poate fi o opțiune valabilă pentru Primăria Cluj-Napoca.

„O să îl susțin, pentru că sunt în partid și îmi asum și acest proiect al partidului”, a subliniat Cristea.

PSD a decis, joi, susținerea unui candidat independent la Primăria Cluj-Napoca, omul de afaceri Octavian Buzoianu, împreună cu ALDE, cu care a încheiat o alianță electorală la nivelul municipiului, renunțând la propriul candidat, Aurelia Cristea, anunțat încă din luna septembrie 2015.